Followers

23 March 2015

Rumah Oh Rumah..

Assalammualaikum,

Hai semua ~ semoga kalian dalam keadaan sihat dan ceria ok.
Malam ni nadia nak kongsi cerita pasal rumah oh rumah !
Dah kenapa?

Dah jadi satu kebiasaan bila kita dah menjengah alam kerja atau nak kahwin mahupun dah berkahwin kita mesti nak cari rumah kan?
Rumah tu kira macam aset kita la kat dunia ni.

Alhamdulillah,
macam nadia sendiri ~ lepas je kahwin ayah nadia memang serahkan rumah pada nadia. 
Cumanya ~ yela seorang isteri tu perlu berada disisi suami kan, suami tentera jadi nadia ikut suami. Dan inshaAllah, lepas dia tamat perkhidmatan , he prefer to stay at his hometown which is Batu Pahat, Johor.
















Inikah rumah yang nadia nak duduk tu?
Tentulah tidak. Nadia dan suami tak tahu lagi nak cari rumah macam mana dan kat mana.
InshaAllah, dalam awal tahun depan akan daku mula mencari !

Sama ada rumah taman ke, cari tanah buat rumah ke nadia dan suami pun tak pasti.
Tapi kami sangat bercita - cita dan nak sangat rumah yang ada 4 atau 5 bilik.
Wah ! besarnya ??

Sebabnya,
Nadia nak mak ayah nadia dari Melaka duduk dengan nadia,
Mak suami pun duduk dengan nadia (arwah abah dah meninggal, so tinggal mak je)

Jadi kalau itu je dah kena ada 3 bilik kan?
Lagi dua bilik untuk tetamu atau anak-anak2, inshaAllah.

Korang nak tengok tak floor plan yang nadia suka?
Meh nadia nak share..


















Nadia ambil kat Google je, ini rumah setingkat 5 bilik.
Suka sangat sebab bilik - bilik tidur belah belakang, tidaklah malu bila tetamu datang rumah. heeee.

Yang ni pulak pilihan kedua, at least 4 bilik.
Nah floor plan dia.

















Nadia ada masa setahun dari sekarang nak perkukuhkan cash flow dalam my bis Shaklee,
InshaAllah, boleh dengan izinNya !

Korang doakan eh?
Jangan lupa tinggalkan link blog korang tau, nadia nak terjah balik.
Sehingga ketemu lagi, barakallahulakum !

Dengan cinta,
Nadia Syakila
Happy working at home wife
Facebook : Nor Nadia Syakila
013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com


♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

2 comments:

  1. Okay sangat tu beli rumah yg ada banyak bilik..nanti senang :) ..tapi jgn malas kemas rumah dah la..hihihi :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe, inshaAllah. memang kena rajin kemas la kan.
      doakan nadia ya.

      Delete

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila,blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign