Followers

28 February 2015

Group Info Umum Shaklee by Nadia Syakila

INI ADALAH STICKY POST
SILA KEBAWAH UNTUK ENTRI TERBARU


Assalammualaikum semua,
Selamat malam..

Waduh, waduh !
Tahniah JDT sebab menang dalam piala Sumbangsih.
Tahniah juga buat Pahang ya.
Adat pertandingan ada menang ada kalah, tak gitu ?

Baiklah, 
hari ni nadia nak ajak korang (yang mana berminat)
untuk join group whatsapp by nadia ni.

Pasal SHAKLEE of kos !
Dont worry dear, PERCUMA !
Lelaki ke perempuan ke semua boleh join ~ tak kisah !

Yang pasti, syaratnya ialah
ANDA BUKANLAH SEORANG AHLI SHAKLEE ye.

--------------------------------------

Kenapa tiba - tiba nadia nak buat group ni ?
Sebabnya, nadia pasti ramai orang yang tahu lagi pasal Shaklee dan keperluan nutrisi untuk badan,  betul tak?

Group ni bukanlah semata - mata nak cerita pasal Shaklee je, 
Tapi nadia akan share juga pasal vitamin + info nutrisi + tips kesihatan.

Setiap hari 1 perkongsian, nadia hormat privacy kalian..
Jadi takdelah kejap2 nak post ye dak? 



































best ni.
bukan kena bayar pun tau.

kalau nak, 
whatsapp je nadia ok.
kalau nak tinggalkan no telefon terus kat sini,

ponnnn boleeeehhh kalau tak kisah tang privasi.

im waiting you :)

--------------------------------------

With love,
Nadia Syakila
Happy working at home wife

Facebook : Nor Nadia Syakila
Shaklee Independent Distributor

ID 1028241  | 013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

27 February 2015

Sakit Perut [1]

Assalammualaikum semua,
Apa khabar ? Nadia harap kalian semua dalam keadaan sihat walafiat.
Dan senantiasa ceria dalam apa jua keadaan. 

Alamak, hari tu cerita pasal najis.
Hari ni nak cerita pasal sakit perut pulak ke nadia?
Aahla, nadia nak cerita pasal sakit perut dan apa yang nadia lalui.





















Tapi just nak bagitahu korang bahawa jangan main - main dengan sakit perut ok.
Nauzubillah min zalik, kadang - kadang kita rasa sakit perut tu biasa je, tapi kerap berlaku dengan pantasnya sila pergi jumpa doktor.

Dalam nadia sakit perut ni, nadia banyak jugak google pelbagai info, 
dan banyak sangat versi sakit perut yang sebenarnya adalah penyakit kronik seperti kanser perut !

Hati hati tau !

==================================================

Alkisahnya,
nadia ni memang kerap sangat sakit perut.

sejak zaman sekolah, sebab perut sangat sensitip masa tu.
makan kari mamak memang konfem cirit birit dan muntah !

Kemudian,
sama jugak kalau makan pedas. 
Sebab nadia ni memang suka sangat makan pedas.

Nak cerita, 
sebulan lepas, nadia kerap sakit perut dan macam angin.
dah pergi klinik dan doktor cakap angin, still tiada perubahan.
minggu lepas, dalam 3-4 hari, 
terasa perut tegang dan penuh sampai ke ari - ari.
ditambah pulak dengan rasa ngilu di bahagian atas kemaluan.


Suami nadia risau sangat,
terus ambil pelepasan kerja dan bawa daku ke hospital. 

Lepas cerita dengan doktor semua, 
terus kena buat macam - macam test. 

UPT 
Darah 
Vaginal Swab

UPT 
Ok, mungkin belum rezekinya lagi, negatif.

Darah
Semua ok dan normal dan sihat lagi tau !

Vaginal Swab 
Keputusannya seminggu, VS ni untuk kesan kalau ada kuman kat bahagian bawah tu.
Tapi memang tak pernahla experience gatal-gatal semua.

==================================================

Jadinya,
masih tak tahu lagi sebab apa,
tapi ikut doktor dia still assume nadia ni gastrik.
Dapatlah ubat gastrik sebotol.

Nadia buat keputusan untuk makan jugak ubat gastrik warna putih tu,
then dalam masa yang sama ambil Peppermint Ginger Shaklee.
Alhamdulillah, rasa angin2 getting better.

Cuma rasa ngilu dan berat pada ari2 masih ada.
Kita tunggu keputusannya nanti. 

Tapi memang syiokkkk bila ambil Peppermint Ginger Shaklee tu,
perut rasa lapang dan angin keluar meletup2 !

Doakan nadia baik2 sahaja ok !
Till then, assalammualaikum.

Dengan cinta,
Nadia Syakila
Happy working at home wife
Facebook : Nor Nadia Syakila
013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

23 February 2015

Azmil Juara Mentor Legend






















Tahniah Azmil Mentor Legend !
At first entahlah, my firasat hati (ala ahli nujum) mengatakan yang Azmil ni akan jadi juara..
Dan akhirnya !!

Macam mana dengan kawan-kawan yang lain?
Korang pilih Azmil juga ke atau yang lain - lain?

Meh, nadia nak cerita sumthing.
Nadia kagum juga dengan dia ni sebenarnya,
Boleh dikatakan setiap ahad, tv3 memang akan terbuka dekat ruang tamu nadia.
Sebab memang siaran ni je yang dapat, al maklumlah, takde astro.

Ingat lagi masa first performance dia,
Ya Allah, hambar kan? Sampai nadia cakap dalam hati dan kat suami, 
Dia ni pasti keluar awal.

Hahaha !
Tapi tak, dia tak give up dan mentor dia si Dayang pon tak pandang down pada dia,
And guess what, in da second performance dan seterusnya dia buat yang sangat terbaik !
Good job Azmil dan Dayang dan tahniah !

---------------------------------------------------

Tiba nadia termotivasi,
Nadia cuba relatekan dengan bis Shaklee nadia ni.
Kami ada mentor yang sangat2 tidak pernah pandang rendah pada kami,
Sentiasa bg semangat dan dorongan walaupun marah tu perkara wajib !
Marah tanda sayang kan?

Perit pedih tu memang ada,
Tapi ketenangan dan kebahagian tu mengatasi segala-galanya.
Ahh, nadia kena buat yang terbaik lagi.
Nadia kena usaha !

Untuk diri sendiri, 
Untuk my mentor,
Untuk persiapkan diri nadia untuk jadi mentor untuk my protege nanti.

Korang, 
kalau sesiapa yang nak join bis Shaklee ataupun apa2pun bis,
Tolonglah pastikan pastikan sangat yg anda mempunyai group dan mentor yg sangat baik in terms of, dia bukan mengarah tetapi membawa anda di hadapan untuk menuju kejayaan.






















Dan inshaAllah, for Shaklee business ~ ~
I will be your good mentor !
Anything, do roger me tau !

With love,
Nadia Syakila
Happy working at home wife

Facebook : Nor Nadia Syakila
Shaklee Independent Distributor

ID 1028241  | 013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

17 February 2015

Nasihat Untuk Usahawan Gen Y


Assalammualaikum semua, rindunya nadia dengan kalian.
Lama jugak la nadia tak update, my mistakes, tak mencuri masa.
Baiklah, hari ni nadia nak share nasihat sentap daripada Tuan Dr. Raja Shamri.
Kenal kan? 

Nadia fully #copypaste daripada FB, sungguhpun macam tu,
memang kita wajib baca sampai habis. Mungkin sebab2 inilah penyebab kerja tak effektif, bisnes tak maju dan hidup rasa kacau bilau. Seriesly geng, korang kena baca !


====================================================

Nak kaya? Nak berjaya dalam perniagaan? Nak jadi usahawan? 
Dah banyak kali cuba tapi tak berjaya ? Kenapa eh ??


Ok lah, untuk bincang isu ni rasanya seminggu tak habis.
Kita ringkaskanlah sikit ya.. Begini, saya sudah 14 tahun terlibat dalam bidang training ni dan rasanya tidak kurang dari 200 orang usahawan dan perniagaan yang telah saya diminta untuk beri nasihat dan tunjuk ajar, untuk troublehoot masalah, bantu bagi nasihat dsbg -baik perniagaan kedai runcit, kedai makan, klinik perubatan, insuran agency, law firm, engineering, syarikat MLM, dan banyak lagi.

Dari situ saya rasa saya nak simpulkan kenapa seseorang itu tidak berjaya dalam perniagaan / tidak boleh jadi kaya / Tuhan tak bagi dia kaya / tak bagi dia jadi usahawan berjaya dsbg...


1. NIAT TAK BETUL
Tujuan nak jadi kaya sebab nak jadi bos boleh rilek orang lain bekerja kita pantau je... hekk elehhhh... tahu tak jadi bos lagi bnyk kerja lagi bnyk benda kena pikir... 
nampak sangat sifat bossy dan malas serta angkuh tu menebal dlm diri...

Niat tak betul juga termasuk nak bantu adik-adik, nak bantu orang tu orang ni... 
nak bantu makhluk tu makhluk ni dan macam2 lagi janji untuk bantu...
SEMUANYA TAK TEPAT !! Bantu diri tu dulu yg masih tak terbantu...

Sepatutnya niat yg utama untuk jadi kaya / untuk berjaya dalam perniagaan ialah UNTUK MENDEKATKAN DIRI DENGAN ALLAH... agar jadi lebih beriman dan bertakwa... agar dapat beribadat dengan lebih khusyuk... agar Allah lagi sayang... agar dapat bantu diri tu dulu agar lebih beriman, lebih bersabar, lebih bersyukur, lebih soleh ... 
It's all about ourself NOT about others.


2. BANGUN PAGI
Memang perangai tak layak jadi orang berjaya... Pukul 8 baru bangun... subuh entah ke mana... pukul 10 baru keluar rumah... pukul 2 pagi tak tidur lagi layan TV...
Lepak kat warung dsbg... subuh asyik terlepas... jgn cakaplaa dhuha ke tahajud ke ... huhh .. yg tu jauh sama sekali ...


3. BIADAB DAN ANGKUH
Baru je pandu wira / viva / pesona / kereta biasa2 dah cilok sana cilok sini... 
berlagak dijalan raya ... biadab ! tekan minyak kuat2 taruk sound system kuat2 bukak lagu kuat2 biadab di jalan raya... guna laluan kecemasan potong que... 
SANGAT KURANG AJAR... tu baru pandu wira tu... belum lagi mercedes... 
sbb tu Tuhan tak bagi kaya...

Tuhan bagi setakat wira tu jelah... Kalau Tuhan bagi kaya dapat beli mercedes tak tahulah macam mana takbur lagi dia atas jalan raya... infact, habis duit duk repair mercedes tu... SBB tu kita tengok orang kaya yg drive kereta mewah... ada ke yg cilok sana cilok sani jadi road bully... tak ramai kan... mereka semua drive sangat berhemah... enjoy the driving... drive safely... sbb tu mereka bertambah kaya... sebab mereka layak utk jadi kaya ^___^


4. PAKAI NAK CANTIK MAKAN NAK SEDAP KERJA MALAS
Baru je bisnes buat untung sikit, baju dah berubah corak dan imej dah berubah... baju murah dah tak pakai... semua jadi branded... makanpun tempat yg highclass... kat gerai tak boleh... jatuh standard... hek elehhhhh... hari minggu bawak keluarga pergi bercuti pantai itulah pantai inilah... tiap2 mlm tak payah masak... makan kat luar... gaya hidup terus jadi mewah... bukannya nak guna duit untung tu utk kumpul pergi umrah ke... set matlamat selesaikan dulu yg wajib tu dulu ke ...


5. BERKIRA BAB ZAKAT DAN SEDEKAH
Nak keluar sedekah sangat susah... zakat lagilah... ada je alasan utk mengelak bayar zakat pendapatan tu...


6. MALAS
Asal ada duit sikit je terus malas buat kerja... semua jadi delay... semua jadi tertangguh.. baru sikit je Allah bagi rezeki terus lupa diri jadi malas... tidur jadi banyak... makan jadi melampau... Kerja jadi malas... CONFIRM TUHAN TAK BAGI KAYA !


7. SOLAT
Asal ada duit sikit je solat terus tunggang tebalik... sibuk sampai tak solat... masa susah dulu bukan main berdoa sahaja dah setengah jam... kaya sikit je... baru sikit Allah bagi rezeki terus lambat2kan solat... Dhuha?? Huhhhhh ... jauhhhh sama sekali... Dia lupa bahawa yg bagi rezeki tu adalah ALLAH ...


====================================================

Sangat menyentap jiwa kan, nadia sendiri ada buat jugak kesilapan kat atas ni.
Nadia dan suami kena setup semula kehidupan kami, banyak sangat yang culas.
Kalian pulak macam mana? 

Nadia rasa, benda ni bukan setakat untuk org bisnes je, untuk semua walhal anda berkerja pun ! kan? sama2 kita muhasabah dan berubah, SEKARANG !


Ada yang tak kenal lagi Dr Raja Shamri ni ?
Nah, ini orangnya. Kalau nak dapatkan nasihat walhal info best, search je FB dia ok!

Sehingga ketemu lagi !
Jangan lupa follow nadia di Facebook dan Instagram ya !

Dengan cinta,
Nadia Syakila
Happy working at home wife
013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

11 February 2015

Kenali Najis Anda !

Assalammualaikum,
Selamat pagi !
Ok, hari ni nak minta maaf awal-awal sebab nadia nak cerita bab najis ni.
Sepertimana yang kita semua maklum bahawa rutin membuang air besar berlaku hampir setiap hari kan? 
Malahan ada yang buang air besar hampir 2-3kali sehari, macam daku. haha.

Baiklah, jangan malu jangan segan.
Hari ni memang kita nak cerita bab TAHI.
Kenali jenis najis kita dan tahu apakah makna di sebalik ;

1) Bau
2) Warna
3) Bentuk

































Tahukah anda, tahi anda jenis apa?
Berdasarkan “Bristol Stool Chart” / “Meyers Scale” / “Skala Tahi Bristol”.
Tahi boleh dikelaskan kepada 7 jenis.
Skala ini telah dinamakan “Skala Tahi Bristol” kerana skala ini telah diperkenalkan oleh Lewis S.J. dan Heaton K.W di University of Bristol, UK.

Jenis 1: Berbentuk biji-biji, agak keras seperti ketulan batu.
Jenis 2: Berbentuk seperti sosej, tetapi berketak-ketak.
Jenis 3: Juga berbentuk seperti sosej, tetapi macam merekah sedikit.
Jenis 4: Berbentuk seperti ular, agak licin, halus dan lembut. Just Nice.
Jenis 5: Bergumpal-gumpal, lembut dengan potongan hujungnya jelas.
Jenis 6: Yang ni dia macam cirit sikit, likat, gabungan cecair dan pepejal.
Jenis 7: Sangat cair, tiada pepejal.

Najis jenis 1 dan 2
Sekiranya anda mempunyai tahi seperti ini, itu maksudnya anda sedang mengalami sembelit. Kalau dapat tahi sebegini, memang susah sedikit nak ‘meneran’ sebab tahi itu dah menjedi keras. Selalunya situasi ni terjadi kalau seseorang tu malas untuk berak setiap hari. Semakin lama tahi berada dalam usus besar, semakin banyak air daripadanya yang akan diserap, maka semakin keraslah ia.

Jangan tahan berak !

Najis jenis 3 dan 4
Seperti juga berat badan, tahi juga ada kategori yang ideal iaitu normal, dan kategori ideal untuk tahi ini jatuh pada jenis yang ke-3 dan ke-4. Selalunya tahi sebegini dihasilkan kalau seseorang itu rajin ke tandas setiap hari.

Najis jenis 5,6 dan 7
Bagaimana pula dengan jenis 5 hingga 7? Kalau pernah mengalami yang ke-5, itu mungkin disebabkan angin atau gas yang terlalu banyak dalam usus, atau anda telah mengambil sesuatu yang boleh menyebabkan anda cirit birit seperti susu berlaktosa.

Namun untuk kategori 6 hingga 7, anda kena berhati-hati sedikit kerana itu mungkin membawa maksud ‘diarrhea‘ iaitu masuk ke tandas dan cirit lebih daripada 3 kali sehari.

Ingat, diarrhea yang berterusan boleh membawa maut!


...............................

Diet juga sangat mempengaruhi rupa tahi yang dihasilkan. Jangan sesekali mengabaikan sayur dan buah-buahan. Itu merupakan sumber serat nombor satu yang harus diambil secara berterusan selagi kita masih bernafas. Dan jangan malas untuk buang air besar!

Terdapat juga kondisi dimana terjadinya sembelit seperti najis jenis 1 dan 2, apabila tahi ditahan, ia akan kembali ke usus yang mana tahi tersebut boleh diserap kembali airnya menjadikan tahi sangat padat. kemudian jika pembuangan tahi tidak dilakukan dalam tempoh masa yang lama maka, ia akan semakin mengeras dan waktu inilah sembelit terjadi.

Walaubagaimanapun, terdapat juga kondisi seperti saya iaitu cirit-birit. Apabila ada infeksi bakteria di usus maka secara refleks usus akan mempercepat perjalanan tahi sehingga penyerapan air sedikit oleh usus besar atau kerana masukan air yang berlebihan, makanan tercampur dengan sejumlah besar air. Oleh kerana itu makanan yang dicerna terdiri dari cairan sebelum mencapai usus besar.Usus besar menyerap air, meninggalkan material yang lain sebagai kotoran yang setengah padat. Apabila usus besar rosak atau terkena radang,penyerapan tidak terjadi dan hasilnya adalah kotoran yang berair. Akibatnya, tahi menjadi lebih cair sehingga perut terasa memulas berterusan.

Pemantauan tahi adalah penting. Orang kata kita sihat apabila tahi kita sihat.Jika kita buang air besar hari-hari maknanya sistem pencernaan kita bagus. Jika kita buang air besar selang beberapa hari atau lebih teruk seminggu sekali,pergi jumpa doktor untuk mendapatkan nasihat dan pemantauan kesihatan


................................















Warna Najis 
Jika warnanya cerah macam kuih maruku, itu tanda tahi kita sihat.
Jika tahi bewarna gelap macam dodol, itu tandanya tahi kita tidak sihat.
Jika tahi berwarna kelabu, mungkin kita ada masalah organ dalaman.
Kalau warna tahi hijau atau warna hitam kemerah merahan, mungkin usus kita ada barah atau pendarahan.

Tanda Tahi Sihat
Tanda lain tahi yang sihat adalah, tahi kita tenggelam macam keropok lekor rebus yang belum masak. Tapi jika tahi kita timbul dalam air macam keropok lekor nipis yang digoreng dalam kuali besar yang banyak minyak, itu tandanya tahi kita ada masalah 'celiac disease', mungkinlah. Cuba kawan-kawan kurangkan makanan dalam tin atau makanan segera.

Tapi ada juga perbezaan pendapat dikalangan doktor yang mengatakan,
Tahi tenggelam itu tidak bagus kerana ada banyak toksik dan tahi yang terapung pula yang bagus hurmm, kempius...
mungkin doktor lebih betul tak?

Kesimpulannya,
Najis sihat datang dari badan dan cara hidup yang sihat, jaga pemakanan dan jaga kesihatan anda.


...............................

Ramai jugak kawan - kawan nadia mengalami masalah sembelit tau.
Jangan katakan kawan, nadia sendiri pun. 
Tapi alhamdulillah, dengan penggunaan ALFAFA SHAKLEE setiap hari berak !

ALFAFA SHAKLEE ni boleh membantu masalah pembuangan air besar serta menjadikan usus lebih sihat. Dan satu lagi HERB - LAX , fungsi dia lebih kurang !
Tapi nadia suggest more on ALFAFA :)

Nak tahu lebih lanjut pasal ALFAFA ? Klik SINI.
Sehingga ketemu lagi !

Pakat cek la nanti yeeeee ^_________^


Dengan cinta,
Nadia Syakila
Happy working at home wife
Facebook : Nor Nadia Syakila
013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com
** kredit : Umney.Blogspot


Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

10 February 2015

Pengambilan Suplemen, Buah Pinggang Rosak


















Alhamdulillah, 
semalam pelanggan merangkap kawan nadia bagitahu, 
Vivix yang diorder khamis lepas dah sampai ke tangannya.

APA ITU VIVIX >>>> sini

Vivix ni dia beli untuk orangnya yang tersayang, yang sedang melalui ujian dan diagnosis dengan masalah buah pinggang. Tolong sama - sama doakan beliau ok.

Baiklah, berbalik kepada tajuk kita di atas,
kawan nadia ni tanya untuk dapatkan kepastian, ada orang cakap yang bila dah sakit buah pinggang ni, memang tak digalakkan untuk ambil apa - apa suplemen sebab akan lebih membebankan buah pinggang? haa. macam mana tu?

Jangan khuatir dan ragu - ragu.
Secara fakta, suplemen tidak akan menyebabkan buah pingang rosak JIKA diambil dengan ilmu dan cara pengambilan yang betul.

Dan sangatlah penting untuk memastikan bahawa suplemen yg anda ambil itu baik dan berkualiti serta semulajadi. Bukan sintentik.

BENARKAH SUPLEMEN BOLEH MENYEBABKAN SAKIT BUAH PINGGANG ?
* Sumber : ConsumerLab

Jawapan kepada soalan di atas bergantung kepada 3 perkara penting, iaitu ;
1) Taraf kesihatan buah pinggang
2) Jenis suplemen
3) Penyakit selain buah pinggang

Ada beberapa kajian melaporkan bahawa beberapa jenis suplemen dan herba tertentu yang boleh / telah menyebabkan masalah buat pinggang.  Disini kita dapat lihat yang kualiti suplemen yang diambil sangat - sangat mempengaruhi badan / si pesakit.

Antara suplemen yang terbaik ialah suplemen SEMULAJADI bukannya SINTETIK.

National Kidney Foundation US menasihati orang ramai yang mempunyai penyakit buah pinggang dan sedang menjalani rawatan dialisis dan juga menerima buah pinggang baru untuk mengelakkan semua jenis suplemen berasaskan herba, sert beberapa mineral tertentu seperti kalium, magnesium, kalsium, fosforus. 

-------------------------------------------------------------------------

Sangat - sangat penting untuk anda tahu suplemen apa yang anda ambil.
Sungguhpun begitu, oleh kerana suplemen ini umpama complimentary yang mana untuk melengkapkan keperluan badan kita, maka ia perlu dititik beratkan pengambilan dan produknya. 

Jika anda memang mempunyai penyakit, sila dapatkan rawatan dan nasihat daripada doktor bertauliah dahulu. Suplemen merupakan alternatif ataupun sumber ikhtiar selain mengamalkan ubat - ubatan atau menjalani pelbagai prosedur perubatan.

-------------------------------------------------------------------------

Jom tengok testimoni mereka yang mengamalkan suplemen Shaklee !


Pesakit Buah Pinggang

















Prevention is better than cure


Dan banyak lagi testimoni yang anda akan dapat daripada laman sesawang.
Perlukan pertanyaan lebih ? Boleh pm @ whatsapp nadia ok.
Semoga entri ini memberi manfaat kepada semua.

With love,
Nadia Syakila
Happy working at home wife

Facebook : Nor Nadia Syakila
Shaklee Independent Distributor
ID 1028241  | 013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

9 February 2015

Love Story : Mat Dya | Part 2



Tak baca lagi part 1 ? Sila klik bawah.

Love Story : Mat Dya | Part 1


4 Julai 2010
Engangement Day

Inilah hari pertama dua buah keluarga bersua muka, series !
Sebelum ni memang tak pernah , sama ada mereka ke Melaka ataupun nadia dan keluarga ke Batu Pahat, Johor. Rare kan?

Majlis yang cukup ringkas, pada asalnya nadia dan suami memang tak bercadang nak tunang dalam masa terdekat. Tapi entah macam mana boleh timbul idea tu.

Agendanya majlis kecil kami pada hari tu antaranya ;
Suai kenal, makan - makan, sarung cincin sebagai tanda.
Even takde bincang pun bila nak walimah. Kira nak main cop2 dulu kot. heheh.

Layan gambar beberapa kerat ni ya.



My simple make up daripada MUA terhebat dunia.
Mak Nadia ! Alhamdulillah, masa ni mak sihat lagi. Mak sangat suka dan aktif !



Ini antara sahabat yang hadir, ada juga kawan - kawan UIA nak datang, tapi taknak susahkan diorang sebab majlis nadia sangat - sangat simple. Hantaran pun takde ko !
Thats my ayah style, simple !



Datang - datang terus menjamu selera, sebabnya dari jauh kan.
Masa tu pulak tengah hari , memang lapar. Tengok tu sebelah kak ngah (baju biru) tunduk dan sopan je makan. haha !



Alhamdulillah, selesai :)
One step closer kata ko !

Begitulah serba sedikit, sangat sangat simple, 
tapi nadia bahagi, terima kasih Allah dan mak ayah.

-
-
-
-
-

Nampaknya LOVE STORY : MAT DYA akan bersambung ke part 3 jugak.
untuk cerita lagi pasal dugaan bertunang selama 4 tahun, lama ke idak?
haaaa. dahlah jauhhhhhh !


stay tuned, thank you lovelies sebab sudi baca.
pray for us.


Dengan cinta,
Nadia Syakila
Happy working at home wife
Facebook : Nor Nadia Syakila
013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

5 February 2015

Multivitamin Tertua Di Dunia


Multivitamin Tertua Di Dunia (1915 - 2015)
Dah seratus tahun, selamat ulangtahun kelahiran Vita Lea Shaklee yang ke 100 !

Gambar di atas diambil daripada majalah iSihat.
Dia ceritakan pasal multivitamin pertama dan wajiblah tertua di dunia.

Nak tahu tak, vitalea ni best sangat. Tersangat best !
Oklah, tak nak cerita banyak - banyak tau. Jom tengok testimoni kat bawah ni.

  • Wan Muliani Meh nak bagi satu testimoni pasal vitalea..MIL customer yani dia penghidap diabetis yang kronik..kalau puasa mesti badan lemah dan menggigil..then dia jumpa vitalea ni...alhamdulillah kuasa allah hanya telan vitalea MIL dia dah mampu berpuasa!
  • Tg Muzlina Sharing..Dlm family saya..arwah mak dulu yg mkn vitalea..kerja tingkat atas naik tangga smpai 4 tingkat relax je.saya yg waktu tu baru form 2 or 3 kot..da semput..lenguh wei..lift ada tp takut lif rosak.haha..then waktu sy start mkn set b,yg plg berkesan ngn sy is vitalea..walaupun besar gabak..paling keras lak tu..cane sy tau keras? Sbb saya gigit..hehe..sgt tak suka mkn vitalea..tp sebab kesannya yg buat badan saya tak letih..ketara sgt kesannya..mmg sy sanggup mkn hari2..n tu antara sbb saya repeat order ngn mommy saya.hehe..dulu sy tak suka n xpercaya ngn vitamin sbb pk nutrien biasa jek..even arwah mak mmg suh mkn tp sy degil..haha..now..mmg vitalea antara produk yg customer beli fullpack..yg plg best da xperlu risau hb turun or rendah sbb mmg terbukti naik n maintain jek sbb ada iron..dulu sy ada problem darah rendah n doc ckp anemia..takut dgr anemia cam leukimia..takleh bgn..sgt pening n bgn je muntah..pas konsisten ngn vitalea..alhamdulillah da ok..
  • Nurul Aula A'Akif Fadzil Salam malam.. Dalam petang before solat maghrib nie saya kongsikan kehebatan vitalea.Saya tidak pernah sedar keebatan sehinggalah saya mencubanya setahun yang lalu.Saya pemalas makan macam2 tapi vitalea saya tak pernah miss..Apa yang saya rase? Kenyang sepanjang hari bila saya makan? Selepas breakfast dan saya ambil esp kul 11 pagi. Then saya tak berapa nak kudap2..

    Then i found out it has pottasium inside. And lack of pottasium menyebbkan kita asyik nak makan benda merapu.
    Why i love vitalea sebab dia lengkap. Dan bila amik dengan esp everythin is complete dan sesape keletihan dan tak tahu nak strt ape? Strt with vitalea.. Sebab mmg lelaki terutamanya akan fall in love sebab mereka rase enerygy immediately!! Nie customer saya terus order berbotol2 haha untuk bini katenya..
    Then kandungan iodin.. Hah nie begitu penting untuk mensurutkan gout.. Huhu tahukah anda bahawa antara sebab berlakunya gout ialah kurangnya iodine? Hehe:) 
    So nie sekarang my mum punya loveable product sebotol dia tak bagi share okeh.. Hehe asalkan dia happy im happy..
    So ape penyakit sekalipun mulakan set optimum health dan Esp.. Dan shaklee mulakan wellness set mesti bersebab kerana ia asas repair ur body.. Kalo tak mampu vit- C dan b-comp mulakan vitalea+ ESP and effect dia?? Bak kate boboi boy TERBAIK!!
  • Yatie Mellon tp mmg diakui...vitalea mmg penting. sy bg kt anak sy hr2. baru2 ni dpt report card dia. nyaris jatuh terduduk pasal result dia rata2 A n cikgu kata dari pendiam sekarang dia responsive dlm kelas
  • Lyana Mansor Vitalea adalah vitamin paling awal di dunia. Mengandungi 12vitamin Dan 7 mineral yang penting tk fungi tubuh. Cth bila amik vitalea rasa bertenaga kerana dlm vitalea ade complete vitamin B. Termasuk biotin Dan folic asid yang Mahal. Vitalea penting utk membekalkan nutrisi kepada sel Dan memastikan sel sihat.. juga mengandungi zat besi yang penting untuk pembentukan hemoglobin.. sapa yang perlukan.. ? Semua org perlukan vitalea.. kerana ia supplements asas. Kanak 2 pun leh amik sbb tu ada Vitalea for children. Istimewanya vitalea ni ia sgttttt pantas diserap oleh tubuh kita.. kalau Baca dlm product guide ada tulis Vitalea ni mengandungi teknologi salutan micro.. Dan ia bukan sebarang multivitamin biasa kerana Vitalea menjalani 340 ujian kawal mutu.. Harga murah jek tak sampai rm100 untuk 120bj utk 2 bulan kalau amik sehari 2bj.
  • Fateema Kedai Sihat Semulajadi i crite general k..what a user sees when they get their 1st vitalea bottle? Kat pack dia kata ada iron,iron very good nak kite rasa kuat coz bantu oksigen lekat kt darah..Bile badan cukup oksign kite kurg ngantuk.. otak rasa alert.dah experimen with vivix vs vitalea,memg vitalea yg buat rasa btenaga sepnjg ari..selain tu ada biotin,good for metabolisme of lemak...ada juga alfalfa..alfalfa byk sgt kbaikan scra menyeluruh..ada 40zat & kebaikan tinggi serat.. Bgus untk detox n kshatan menyeluruh..

    Nurulazim Zulkarnain wonderful Vitalea. ....ptt la kastemer saya ni sorang doktor....dia akn repeat order vitalea je ngan sya.....bila suggest vit lain dia kata x pe.....dia kta Vitalea dh ckp......tq sis .....sbb discust psl VitLea. .....tqvm

Bestkan awak - awak semua?
Nadia memang ambil Vita Lea ni. Kira pelengkap segala vitamin / suplemen.
Dan ianya sangat - sangat BERBALOI !

Mahu tak berbaloi, ok.. Nadia beri contoh ok.
1 BOTOL = 120 BIJI
1 HARI = 1 BIJI
4 BULAN = 1 BOTOL

See ? Sangat berbaloi dan jimat.
Harga pon tak sampai RM 100 , lepas tu pulak - bulan ni ada PROMOSI lagi.
Rugiiiiii kalau awak dan awak tak grab !

HUBUNGI NADIA DI 013 255 8600 SEKARANG

-----------------------

With love,
Nadia Syakila
Happy working at home wife

Facebook : Nor Nadia Syakila
Shaklee Independent Distributor
ID 1028241  | 013 255 8600 | nornadiasyakila90@gmail.com

Read more ...
♥ Jazakallahukhairan Kathira ♥

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di nadiasyakila,blogspot.com adalah perkongsian dan pendapat peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Elakkan mengulang cetak / salin sesuka hati, untuk perkongsian ilmiah dibenarkan.

Disclaimer #2

Segala penerangan/penulisan/testimoni tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan bertauliah.

Nadia Syakila Copyright © 2015 Designed by MaiGraphikDesign